'Marokko voert luchtaanvallen uit'

NICOSIA, 5 AUG. De bevrijdingsorganisatie Polisario beschuldigt Marokko van een luchtaanval op een oase in de Westelijke Sahara.

In het omstreden gebied is sinds twee jaar een informeel staakt-het-vuren van kracht. “De Marokkaanse luchtmacht voert massieve bombardementen uit op Tifariti”, zo stond in een zondagavond in Algiers verspreid communique van Polisario te lezen. Volgens het bericht beschouwt de bevrijdingsorganisatie de acties van het leger als “een incident”. Gegevens over slachtoffers of schade werden niet verstrekt. Polisario vecht, sinds het vertrek van Spanje, al vijftien jaar lang voor de onafhankelijkeid van de Westelijke Sahara. Zowel Marokko als Polisario heeft een plan van de Verenigde Naties geaccepteerd om volgend jaar een referendum te houden. (Reuter)