Gevangen Escobar krijgt te veel bezoek

BOGOTA, 5 AUG. President Cesar Gaviria van Colombia heeft dit weekeinde toegegeven dat er 'gebreken' bestaan in de behandeling van de onlangs in hechtenis genomen drugsbaron Pablo Escobar.

Volgens berichten in de Colombiaanse pers heeft Escobar de afgelopen maand samen met enkele andere gevangen genomen collegae niet minder dan 308 bezoekers ontvangen. “Het is duidelijk dat er gebreken zijn in de behandeling. De noodzakelijke aanpassingen zullen worden doorgevoerd. Volgende week zullen we alle maatregelen hebben genomen”, zo verklaarde Gaviria afgelopen zaterdag tegenover het blad El Espectador. Het vele bezoek dat Escobar ontvangt verscherpt de kritiek op de regering van Colombia dat deze de vroegere leider van het drugskartel Medallin te veel in de watten legt. (AP)