Cuba op goudjacht

Cuba is bij de Panamerikaanse Spelen op goudjacht. Het gastland sloot in Havana de tweede dag af met zeven titels.

Met dertien gouden medailles, op een totaal van 23, voert Cuba het klassement met grote voorsprong aan. De Amerikanen moeten met vijf eerste plaatsen voorlopig genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Cuba heeft met name op het water toegeslagen. De kano- en roeiwedstrijden, normaal het domein van de Amerikanen, werden verrassend gedomineerd door de volgelingen van partijleider Fidel Castro. Vijf van de zes titels gingen gisteren naar Cubanen. De Amerikaan Mike Herbert doorbrak de hegemonie van het thuisland. Hij versloeg in de K-1 over 1.000 meter favoriet Angel Perez, die op de openingsdag drie gouden medailles had veroverd. De Amerikanen, die de eerste dag met slechts een gouden medaille beeindigden, hadden in de andere sporten over succes niet te klagen.