China liberaliseert effectenhandel in kapitalistische stijl

De Centrale Bank van communistisch China legt zich toe op het uitbreiden van effectenbeurzen in kapitalistische stijl.

De bank ontwikkelt een groot programma om de effectenhandel te stimuleren, inclusief het opzetten van een duidelijk stelsel van regels die nieuwe noteringen toestaan en de markt openen voor buitenlandse investeringen.

De regels voor buitenlandse investeerders zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

De Chinese staatskrant citeerde een anonieme econoom, die oordeelde dat het plan een doorslaggevende stap is “in de richting van het geleidelijk op het spoor van internationale normen zetten van onze financiele activiteiten.”

De beurs van Shenzhen, net over de grens van de kapitalistische enclave Hongkong, werd afgelopen maand officieel geopend, nadat voordien meer dan drie jaar grijze handel werd gedreven. De markt van Shanghai, de grootste stad van China en zetel van de Chinese effectenhandel van voor het communistische bewind, heropende zijn deuren in december.

Niet bekend