Capriati

Jennifer Capriati heeft een einde gemaakt aan de regeerperiode van Monica Seles in het vrouwentennis.

De vijftienjarige Amerikaanse versloeg gisteravond in de finale van het toernooi in Carlsbad (Californie) haar twee jaar oudere opponente in drie sets (4-6, 6-1, 7-6). Seles had moeten winnen om nummer een op de wereldranglijst te blijven. Steffi Graf heeft de leidende positie nu weer in handen. Maar de Duitse vedette is door een schouderblessure enkele weken uitgeschakeld. Seles heeft de lijst vijf maanden aangevoerd. De Joegoslavische speelde in Californie haar eerste serieuze wedstrijden na haar geruchtmakende afmelding voor Wimbledon.

In het toernooi van Los Angeles werd Stefan Edberg in de halve finales verrassend uitgeschakeld door de Amerikaan Brad Gilbert: 6-7, 7-6 en 4-6. Edberg had last van een ontsteking aan zijn linker knie. In de finale verloor Gilbert van zijn landgenoot Pete Sampras (6-2, 6-7 en 6-3). Op de tweede speeldag van de Bundesliga verloor Wimbledonkampioen Michael Stich (Iphitos Munchen) opnieuw: nu was de Joegoslaaf Goran Prpic van Hannover te sterk: 6-7 en 3-6.