Bush overlegt over campagne voor 1992

WASHINGTON, 5 AUG. De Amerikaanse president Bush heeft het afgelopen weekeinde met enige tientallen adviseurs overleg gevoerd over de strategie voor de campagne voor de presidentsverkiezingen van 1992.

Vrijdag liet Bush tijdens een persconferentie voor het eerst doorschemeren dat hij zich overeenkomstig de verwachtingen herkiesbaar zal stellen. Slechts wanneer zijn gezondheid plotseling zou verslechteren zal hij ervan afzien om naar een tweede termijn te streven, zo zei Bush. Hij zal vermoedelijk pas begin volgend jaar formeel bekend maken dat hij opnieuw een gooi doet naar het presidentschap.

Bi het overleg van dit weekeinde op het buitenverblijf van Bush in Camp David werden volgens Witte Huis-woordvoerder Marlin Fitzwater nauwelijks concrete beslissingen genomen. Wel werd afgesproken dat dit najaar zal worden begonnen met de politieke organisatie en de fondsenwerving. Een belangrijk onderwerp was ook hoe er moet worden gereageerd op te verwachten scherpe aanvallen van de kant van de Democraten. (AP)