Boksen lucratiefst

De sportman, die het snelst multi-miljonair wil worden, kan volgens het gezaghebbende Amerikaanse Forbes Magazine nog steeds het best voor een loopbaan als profbokser kiezen of formule 1-coureur worden.

De jaarlijkse voorspelling van de 's werelds best betaalde sportlieden meldt in de toptien vier boksers en drie autocoureurs. Evander Holyfield, wereldkampioen in het zwaargewicht, ontvangt volgens de financiele experts in 1991 zo'n 120 miljoen gulden. Holyfield, die in november opnieuw in de ring komt tegen Mike Tyson, verdiende alleen in april al 50 miljoen met het gevecht tegen George Foreman. De laatste staat vierde op de lijst - achter Tyson en Michael Jordan - met een geschat jaarsalaris van 29 miljoen. Tyson strijkt dit jaar ruim tweemaal zoveel op. Basketballer Michael Jordan is de enige teamsporter in de toptien. Het jaarinkomen van de vedette van de NBA-kampioen Chicago Bulls is door Forbes vastgesteld op zestien miljoen dollar. Drie miljoen daarvan peurt hij uit sportieve bezigheden, de rest scharrelt hij bijeen door de meest uiteenlopende reclamecontracten. De best betaalde golfer ter wereld staat dit jaar op de achtste plaats, achter onder anderen Ayrton Senna en Alain Prost. Het is de 61-jarige veteraan Arnold Palmer, wiens vermogen in 1991 met ruim achttien miljoen gulden zal groeien.