GEISENHAUSEN - Twee auto's op een overstroomde ...

GEISENHAUSEN - Twee auto's op een overstroomde parkeerplaats in het Zuidduitse Geisenhausen.

Het zuiden van Duitsland en grote delen van Oostenrijk zijn getroffen door zware overstromingen als gevolg van overvloedige regenval. Daarbij vielen in Duitsland drie doden. Op een kampeerplaats in het zuiden van Beieren verdronk een 68-jarige man. In de omgeving van de stad Regensburg vonden door de wateroverlast eveneens twee vrouwen de dood. Verscheidene mensen moesten per helikopter van hun daken worden gered. De materiele schade bedraagt miljoenen marken.

In Salzburg, waar talrijke toeristen verblijven in verband met de Salzburger Festspiele, deden zich forse overstromingen doordat de rivier de Salzach buiten zijn oevers trad. Het gebied werd tot rampgebied verklaard. Het muziekfestival zelf werd ook gehinderd door het water. Een uitvoering van Mozarts opera Die Zauberflote kon slechts doorgang vinden nadat een van de zangers door brandweerlieden uit een overstroomde straat was gered.

Eerder deze week werd ook Oost-Europa getroffen door ongewoon zware regenval. In het noordoosten van Roemenie bezweek daarbij een stuwdam. De overstromingen die daarvan het gevolg waren leidden tot ten minste 72 doden en 32 vermisten. (Foto EPA)