De Duitse voetbal-Bundesliga is gisteravond al ...

De Duitse voetbal-Bundesliga is gisteravond al meteen met een verrassing van start gegaan.

Het als degradant voorbestemde MSV Duisburg versloeg in het met 24.000 toeschouwers gevulde eigen stadion het kapitaalkrachtige VfB Stuttgart met 1-0. Michael Tonnies, vorig jaar topscorer in de tweede divisie, scoorde na 29 minuten het enige doelpunt uit een strafschop. Tot het basiselftal van MSV Duisburg behoorden de uit Enschede afkomstige amateur Alfred Nijhuis en Ewald Lienen, met zijn 37 jaar de oudste speler in de Bundesliga. Duisburg speelde negen jaar geleden voor het laatst in de hoogste klasse. Bayer Leverkusen won door een doelpunt van de Braziliaan Jorginho met 1-0 van Borussia Monchengladbach en FC Koln en VFL Bochum (actiefoto) deelden de punten (2-2). Vandaag komen Hansa Rostock en Dynamo Dresden, de eerste twee clubs uit de voormalige DDR in de Bundesliga, in actie. Rostock ontvangt tijdens deze premiere FC Nurnberg, Dresden titelhouder FC Kaiserlautern.