Zeven en negen jaar cel wegens dealen in drugs

ROERMOND, 2 AUG. De Roermondse rechtbank heeft gisteren twee Amsterdamse drugsdealers veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen van zeven en negen jaar, met aftrek van voorarrest.

De laagste straf, zeven jaar, kreeg de 46-jarige Van R. opgelegd. Tot negen jaar werd de 31-jarige M. veroordeeld. Bij de behandeling van deze zaak luidde de eis tegen Van R. acht en tegen M. tien jaar. De rechtbank acht bewezen dat het tweetal op 12 november verleden jaar 125 kilo cocane vanuit Duitsland naar Nederland heeft laten vervoeren. In Venlo konden zij worden aangehouden toen zij de cocane in ontvangst namen en vanuit een busje wilden overladen in hun auto's. De twee konden samen met al eerder veroordeelde mannen worden aangehouden via een unieke undercover-actie van het Bundeskriminalamt in Wiesbaden. De Duitse politie had de cocane zelf gemporteerd bij het Cali-kartel in Colombia. Door de cocane zelf te distribueren konden in heel Europa verdachten worden aangehouden.