“Wie heeft me dit geflikt”, vroeg een verraste ...

“Wie heeft me dit geflikt”, vroeg een verraste Leo Beenhakker zich om acht uur vanochtend af.

Een 'stille fan' had een kleine Zeppelin laten aanbrengen om hem te feliciteren met zijn 49ste verjaardag. Ajax verblijft momenteel in een trainingskamp in De lutte. Daar oefende de Amsterdamse club gisteravond tegen de derde klasser Hattem. Ajax won met 0-10 door ondermeer vier doelpunten van nieuwkomer John van Loen. Ook Roy (twee keer zelfs), Wouters Winter, Pettersson en Van 't Schip scoorden.

Ajax heeft de Deen Johnny Hansen voor drie jaar vastgelegd. De 25-jarige voorstopper van Odense stond eveneens in de belangstelling van Karlsruhe. De Deen stond al enige tijd op het verlanglijstje van de Amsterdamse technische staf. Via intensieve scouting was hij bij Ajax in beeld gekomen. Hansen heeft nog geen A-interlands achter zijn naam. Wel speelde hij enkele wedstrijden met Jong Denemarken. Hansen is de vierde aankoop van Ajax in korte tijd. Eerder werden Alflen, Groenendijk en Van Loen aan de selectie toegevoegd. Ajax onderhandelt ook nog over een andere speler van Odense, Dan Pedersen. Hij zou achter de spitsen kunnen spelen op de plaats van Dennis Bergkamp . De transfer van Pedersen wordt voorlopig de laatste aankoop van Ajax. Het budget van Beenhakker, die een percentage van elke binnen gekomen transfersom mag herinvesteren, is daarmee uitgeput. De Amsterdamse club heeft door de verkoop van De Boer en Witschge nog enkele miljoenen in kas, maar die zullen worden aangewend voor de exploitatie.