Toen de openbare zwem- en badinrichting (Ozebi) ...

Toen de openbare zwem- en badinrichting (Ozebi) aan de Biltstraat in Utrecht in 1986 werd gesloten, meldde het Amsterdamse bedrijf City Snooker Centres zich bij de gemeente.

Het zwembad en het badhuis, die in 1919 werden geopend, voldeden niet meer aan de eisen van de tijd. Renovatie zou ongeveer 2,5 miljoen gulden kosten. De Amsterdammers kwamen met de gemeente overeen dat het gebouw kon worden verbouwd tot snookercentrum. Het interieur, een ontwerp van Berlage, bleef gespaard. De drie compagnons van het City Snooker Centres wilden met de nieuwe locatie af van het 'kroegidee'. Zij zien in zwembaden een ideale plek om snookertafels neer te zetten of squashbanen aan te leggen. “Een zwembad is hoog, ruim en licht”, zegt een van de eigenaren. Inmiddels heeft het bedrijf plannen voor eenzelfde soort verbouwing van een afgeschreven zwembad in het centrum van Arnhem. (Foto Daria Scagliola)