Sponsor woedend over uitlatingen bestuur Feyenoord

AMSTERDAM, 2 AUG. HCS, de hoofdsponsor van Feyenoord, is woedend op de Rotterdamse club wegens uitlatingen van het bestuur. De geldschieter wil zo snel mogelijk van het contract met Feyenoord af. Dit bleek gisteren op een buitengewone aandeelhoudersvergadering van de financier en shirtsponsor in Amsterdam.

HCS is boos geworden wegens uitspraken van penningmeester Jorien van den Herik in NRC Handelsblad van woensdag. Van den Herik zegt daarin: “Ik vrees dat het bedrijf uit elkaar gaat vallen. We houden rekening met een dergelijk scenario en zijn ons daar nu al tegen aan het wapenen. Met Adidas en Opel hebben we nog twee grote sponsors. Als HCS wegvalt moet het financiele alternatief komen van een andere instelling.”

Deze uitlatingen zijn bij de leiding die wanhopig probeert de rust in het bedrijf te herstellen in het verkeerde keelgat geschoten. “Ik ben hierdoor zeer gerriteerd. Ik heb onmiddellijk contact opgenomen over de uitlatingen. We moeten dat snel intern uitpraten”, aldus president E.P. van den Boogaard van HCS. Een van de aandeelhouders stelde Van den Boogaard voor: “Ze moeten eerst maar eens goed gaan voetballen en anders mogen ze geen geld krijgen”. “Een uitstekende suggestie”, zo luidde het antwoord van Van den Boogaard.

Hij zei zo snel mogelijk een oplossing te willen vinden voor een lening van HCS aan Feyenoord van 12 miljoen gulden. Hierover betaalt Feyenoord nog steeds geen rente. Als zekerheid zijn de spelers in onderpand gegeven. Los van de lening betaalt HCS jaarlijks aan Feyenoord twee miljoen gulden.

    • WABE van ENK