Sony maakt computers voor Apple

TOKIO, 2 AUG. Het Amerikaanse computerconcern Apple heeft besloten zijn nieuwe zakcomputers te laten maken door het Japanse elektronicaconcern Sony.

Een woordvoerder van Sony heeft dit vandaag laten weten. Hij bevestigde hiermee een bericht in het Japanse financiele dagblad Nihon Keizai Shimbun. De woordvoerder wilde niet ingaan op bijzonderheden van de overeenkomst.

Apple heeft de berichten tegengesproken. De onderneming wilde alleen kwijt dat er met diverse Japanse concerns uitvoerig wordt gesproken, maar dat er geen sprake is van een overeenkomst. Apple betrekt ongeveer de helft van de onderdelen voor zijn computers, zoals printers en schermen, uit Japan.

Volgens de Nihon Keizai Shimbun kwam Apple in 1989 op de markt met een Japanse versie van zijn draagbare computer. De verkoop ervan liep slecht omdat die ongeveer vier maal duurder was dan bijvoorbeeld een vergelijkbare computer van Nec en Toshiba. (UPI)