Schrijf een verhaal

Er was eens een verhaal. Het was een beetje een zielig verhaal, want niemand kende het. Het verhaal kon daarom nooit eens opscheppen tegen zijn vriendjes, zo van, weten jullie wel dat er ontzettend veel mensen om mij moeten lachen? Dat ik ongelooflijk spannend ben? En dat ik zo'n vreselijk treurig einde heb? Iedereen moet daarom huilen. Voor verhalen is dat iets om verschrikkelijk trots op te zijn. Maar dit verhaal kon nooit over zichzelf praten. En de mensen praten er ook nooit over. Ze hadden het nog niet gelezen. Dat kon ook niet, want het verhaal was nog niet opgeschreven.

Maar vandaag is het verhaal blij. Het is ergens in zijn achterhoofd nog wel een beetje verdrietig, maar het heeft hoop. De kinderpagina organiseert namelijk een verhalenwedstrijd. En misschien dat dit verhaal dan eindelijk geschreven wordt. En een heleboel van zijn lotgenoten ook, want er zijn nog tal van ongeschreven verhalen.

Dit moet je doen:

Schrijf een verhaal. Het mag overal over gaan, het mag grappig of spannend of treurig zijn, of dat allemaal tegelijk. Het mag alleen niet te lang zijn, niet langer dan zo'n 60 regels (op de tikmachine, maar je mag het verhaal natuurlijk wel met de hand schrijven). Alle kinderen onder de dertien jaar mogen meedoen. Stuur het verhaal voor 1 september naar: Verhalenwedstrijd Kinderpagina, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. De drie mooiste verhalen worden afgedrukt op de Kinderpagina. En de kinderen die ze geschreven hebben, krijgen natuurlijk een prijs. Vermeld daarom je naam, adres en leeftijd.