Midland Bank door stroppen op verlies

De Britse Midland Bank heeft in de eerste helft van dit jaar een verlies geleden van 71 miljoen pond sterling (236 miljoen gulden).

In dezelfde periode van vorig jaar boekte de bank een winst voor belastingen van 36 miljoen pond (119 miljoen gulden). Het resultaat was een stuk slechter dan verwacht. De ramingen liepen uiteen van een verlies van drie miljoen tot vijftig miljoen pond.

De bank heeft de toevoeging aan de stroppenpot vergroot van 300 miljoen pond in de eerste helft van vorig jaar tot 530 miljoen pond (1,7 miljard gulden) in de eerste helft van dit jaar. Deze omvangrijke voorziening is een weerspiegeling van de stijging van het aantal faillissementen in Groot-Brittannie, waar vele sectoren in de economie te lijden hebben onder de slecht draaiende economie en de nog steeds hoge rente.