Kunststoffabriek Azdel in Brabant

Plasticfabrikant Azdel Inc. gaat in Bergen op Zoom een fabriek bouwen voor het produceren van kunststoffen (thermoplastische composiet materialen).

De nieuwe fabriek die een produktiecapaciteit van ruim tienduizend ton zal hebben, kan naar verwachting eind 1992 in bedrijf worden gesteld.

Azdel heeft voor een Europese vestiging gekozen om in de toekomst beter aan de toegenomen Europese vraag naar composiet materialen te voldoen. De ontwikkeling van nieuwe produkten voor de Europese markt zal ook in Bergen op Zoom plaatshebben.

Azdel Inc is een joint venture van het Amerikaanse bedrijf PPG Industries en het eveneens Amerikaanse GE Plastics (behorende tot het General Electric concern) en heeft in Shelby in de Verenigde Staten ook een fabriek die thermoplastische composieten produceert.