In de zomer verschijnt er geen Nederlandse ...

In de zomer verschijnt er geen Nederlandse literatuur. Dat wil niet zeggen dat er niet geschreven wordt. Acht Nederlandse schrijvers stuurden op verzoek van de redactie een nieuw verhaal of romanfragment naar het Cultureel Supplement. Acht fotografen maakten illustraties bij deze verhalen.

In 'Levitatie' van Willem Frederik Hermans komt een Groningse professor in de parapsychologie voor onverklaarbare verrassingen te staan. 'Bliksembezoek' van K. Schippers gaat over versprekingen en verschrijvingen, over woorden die naar elkaar haken. De mooie, onverbiddelijke werkster uit het verhaal van H.J.A. Hofland brengt haar werkgever lelijk in verwarring. Verder verhalen van Marcel Moring, Maarten 't Hart, Bas Heijne, Kester Freriks en Rene Appel. H.C. ten Berge schreef drie gedichten bij schilderijen van Max Beckmann.

Ook op de Kinderpagina verhalen: van Rudy Kousbroek, Toon Tellegen en Hugo de Torenkraai. “Mijn handen gaan weer stelen en mijn benen gaan weer laten struikelen, want ik ben nu eenmaal onzichtbaar en heb een slecht karakter.”

In de zomer verschijnt er geen Nederlandse literatuur. Dat wil niet zeggen dat er niet geschreven wordt. Acht Nederlandse schrijvers stuurden op verzoek van de redactie een nieuw verhaal of romanfragment naar het Cultureel Supplement. Acht fotografen maakten illustraties bij deze verhalen.

'Bliksembezoek' van K. Schippers gaat over versprekingen en verschrijvingen, over woorden die naar elkaar haken. In 'Levitatie' van Willem Frederik Hermans komt een Groningse professor in de parapsychologie voor onverklaarbare verrassingen te staan. De mooie, onverbiddelijke werkster uit het verhaal van H.J.A. Hofland brengt haar werkgever lelijk in verwarring. Verder verhalen van Marcel Moring, Maarten 't Hart, Bas Heijne, Kester Freriks en Rene Appel. H.C. ten Berge schreef drie gedichten bij schilderijen van Max Beckmann.

Ook op de Kinderpagina verhalen: van Rudy Kousbroek, Toon Tellegen en Hugo de Torenkraai. “Mijn handen gaan weer stelen en mijn benen gaan weer laten struikelen, want ik ben nu eenmaal onzichtbaar en heb een slecht karakter.”