Chauffeurs opnieuw in actie tegen treintaxi

DEN HAAG, 2 AUG. Zo'n 40 Haagse taxichauffeurs hebben vannacht actie gevoerd tegen de invoering van de treintaxi in die stad per 1 oktober. Daarbij heeft de politie een arrestatie verricht.

Dinsdag zag de Rotterdamse taxicentrale onder druk van boze chauffeurs af van invoering van de treintaxi in Rotterdam. Een Haags-Rotterdams actiecomite tegen de treintaxi heeft voor maandag een demonstratieve rit van Den Haag naar Utrecht aangekondigd. Een woordvoerder van het actiecomite zei niet op de hoogte te zijn geweest van de actie van vannacht.

De chauffeurs wilden een petitie aanbieden aan het Haagse taxibedrijf City Tax dat in Den Haag de treintaxi zou gaan rijden. Een chauffeur van het taxibedrijf HTMC goot remvloeistof over een Rijswijkse taxi. Daarbij werd de auto ernstig beschadigd. De man is aangehouden en zijn taxi in beslag genomen.

Volgens de chauffeurs begeven treintaxi's uit Rijswijk en Voorburg zich ten onrechte op de Haagse markt. Zij zien dat als oneerlijke concurrentie omdat de treintaxi wordt gesubsidieerd door het ministerie van verkeer en waterstaat. Bestuurslid H. Groot van City Tax wijst die beschuldiging van de hand.