ZALMFOREL MET KRUISBESSENSAUS

De saus bij dit hoofdgerecht voor vier personen kan ook goed bij een andere vissoort worden gebruikt, bijvoorbeeld bij zeewolf of kabeljauw.

4 zalmforelfilets

350 g kruisbessen

200 ml droge cider

75 g boter

1 eetl. bloem

zonnebloemolie

zout, versgemalen peper

Leg elke visfilet op een apart stuk aluminiumfolie, dat met een klein beetje zonnebloemolie is ingesmeerd. Bestrooi de visfilet met zout en peper. Leg op elke filet een klein klontje boter.

Vouw de folie goed dicht en leg de vier vispakketjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.

Kook de kruisbessen in een bodempje water tot ze zacht zijn. Druk ze door een zeef. Smelt 1 eetlepel boter in een pan en roer hier de bloem door. Voeg eerst al roerend de cider toe en dan de kruisbessenpuree. Laat deze saus nog enkele minuten op een laag vuur zachtjes koken. Haal de verpakte visfilets uit de oven en verwijder de folie.