Winst Dresdner Bank omhoog door clienten in vroegere DDR

FRANKFURT, 1 AUG. De tweede bank van Duitsland, de Dresdner Bank, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet geboekt van 296 miljard mark, ruim 3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De brutowinst (exclusief de opbrengsten uit handel voor eigen rekening) steeg met 9,6 procent tot 1,07 miljard mark. Vooral de nieuwe activiteiten in de voormalige DDR hebben de winst opgekrikt.

In de ex-DDR werden tot dusver 1,25 miljoen nieuwe rekeningen geopend met een totaal volume van dertien miljard mark. De Oostduitse clienten leenden bij de 130 bankfilialen in de vijf nieuwe Duitse deelstaten 9,7 miljard mark.

Het Duitse verzekeringsconcern Allianz Versicherung verhoogde onlangs zijn belang in Dresdner van 10 tot 23 procent. Dresner heeft 10 procent in Allianz en verklaarde niet van plan te zijn die uit te breiden. Het Duitse Kartelbureau onderzoekt de wederzijdse verstrengeling.