Lichaam van vermist meisje (11) gevonden

HOORN, 1 AUG. Het stoffelijk overschot van de sinds zaterdag vermiste Jessica Laven uit Blokker is gisteravond door twee lifters gevonden. Leden van het recherche-bijstandsteam die de verdwijning van de 11-jarige Jessica onderzoeken, hebben haar stoffelijk overschot gedentificeerd, zo heeft de Hoornse gemeentepolitie vanmorgen bevestigd.

Het lijkje werd gevonden in de berm van de provinciale weg N7 tussen Groningen en Nieuweschans nabij het dorp Beerta, niet ver van de Duitse grens. Twee lifters troffen het daar omstreeks half tien uur aan en alarmeerden de Groningse politie. Zolang het forensisch onderzoek nog niet is afgerond, kan de politie geen verdere mededelingen doen.

Gisteren had de gemeentepolitie van Amsterdam een man aangehouden in verband met deze zaak. De man leek op de compositiefoto die de politie van de mogelijke ontvoerder van het meisje heeft gemaakt. Bij verhoor bleek dat hij niets met de moord heeft uit te staan en hij is heengezonden. Het tot 17 rechercheurs uitgebreide onderzoeksteam beschikt inmiddels over ruim 300 tips over de verdwijning.

Bij het onderzoeksteam meldde zich eerder een getuige die met zekerheid zou hebben gezien dat het meisje zaterdag, na haar vertrek uit het zwembad de Wijzend in Zwaag, met een oudere man in een auto was gestapt, een donkere, mogelijk groene Mercedes met Duitse kentekenplaten.

De politie zoekt naar foto's en video-opnamen die zaterdag in het drukbezochte zwembad zijn gemaakt. Een aantal bezitters van deze opnamen zijn al gelokaliseerd en zullen in de loop van het onderzoek worden benaderd. De politie hoopt zo 'toevallige' opnamen te krijgen van de ruim 50-jarige man, die Jessica mogelijk heeft ontvoerd, aldus de woordvoerder.