KNVB wint hoger beroep in zaak BVV Den Bosch

AMSTERDAM, 1 AUG. De KNVB heeft in hoger beroep alsnog afgedwongen dat de tweede helft van de bekerfinale tussen BVV Den Bosch en Feyenoord niet hoeft te worden overgespeeld. Het gerechtshof van Amsterdam heeft het vonnis vernietigd van de Utrechtse rechtbankpresident mr. H.J.M. Hofhuis, die op 24 juni bepaalde dat de tweede helft van de wedstrijd moest worden overgespeeld.

In het arrest stelt het hof primair dat het aan de scheidsrechter is om te beslissen of een wedstrijd ondanks overlast van toeschouwers - de bekerfinale werd in de slotfase diverse malen onderbroken doordat Feyenoord-supporters het veld betraden - moet worden uitgespeeld. Aangezien de wedstrijd niet voortijdig werd beeindigd ziet het hof geen reden tot overspelen. Aan het resultaat (1-0 voor Feyenoord) mag dan ook niet worden getornd.

In het kort geding dat Den Bosch had aangespannen tegen de KNVB wees de Utrechtse rechtbankpresident er in zijn vonnis op dat de Den-Bosch-spelers werden benadeeld door het onregelmatige verloop van de wedstrijd. Daarvan was volgens het hof geen sprake.