IATA meldt t/m juni tien pct lager passagiersvervoer

Het vervoer van passagiers door de lucht is in de eerste zes maanden van dit jaar tien procent kleiner geweest dan in de eerste zes maanden van vorig jaar, meldt de International Air Transport Association (IATA), de organisatie waarbij ongeveer tweehonderd luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld zijn aangesloten.

Het vrachtvervoer deed het beter dan het passagiersvervoer met een vermindering van twee procent ten opzichte van de eerste helft van 1990.

De teruggelopen vervoercijfers zijn te wijten aan de Golfoorlog en de economische recessie in enkele landen.

Sinds mei is wel een lichte verbetering waar te nemen, maar juni heeft niet de doorbraak gebracht waar de internationale luchtvaart verlangend naar uitzag. In die maand vervoerden de luchtvaartmaatschappijen vrijwel evenveel vracht als in juni vorig jaar, maar het passagiersvervoer was nog altijd vier procent kleiner.