Britse groep wil belang in Hudig

ROTTERDAM, 1 AUG. De Britse verzekeringsgroep Sedgwick, onderdeel van Lloyds in Londen, probeert de Rotterdamse verzekeringsmakelaar Hudig-Langeveldt over te nemen of een belangrijk deel van het aandelenpakket in handen te krijgen.

Sedgwick wil grotere belangen in de verzekeringssector in continentaal Europa opbouwen en heeft belangstelling aangemeld voor het aandeel van 30 procent in Hudig-Langeveldt dat door de Amerikaanse aandeelhouder Marsh & McLennan ter verkoop is aangeboden. Verzekeraar Marsh & McLennan probeerde eerder de complete eigendom van Hudig-Langeveldt in handen te krijgen. Toen die poging begin juni mislukte is in overleg met Hudig-Langeveldt besloten de 30 procent aandelen te verkopen. Hudig is sindsdien op zoek naar een nieuwe grootaandeelhouder.

Noch Hudig-Langeveldt, noch Sedgwick wilde vanochtend reageren op berichten uit Londense financiele kringen dat sprake zou zijn van pogingen van Sedgwick om een meerderheidsaandeel in Hudig te krijgen. De Rotterdamse verzekeringsmakelaar is voor 38 procent in handen van de Nederlandse Participatie Maatschappij (NPM) in Amsterdam, ABN Amro heeft 20 procent van de aandelen en 12 procent is verdeeld over particuliere aandeelhouders.

Sedgwick zou alleen belangstelling hebben voor de 30 procent van Marsh & McLennan wanneer een overeenkomst kan worden gesloten om daarna een meerderheid van de aandelen te kunnen verwerven.

Een woordvoerder van de NPM is niets bekend over onderhandelingen. “NPM legt het oor te luisteren bij de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarisssen van Hudig-Langeveldt. Het pakket van Marsh & McLennan is in de aanbieding, misschien heeft Sedgwick ook belangstelling voor de rest”, zegt de NPM-woordvoerder.