Treintaxi komt nu ook in grote steden

UTRECHT, 28 JUNI. De treintaxi gaat per 1 oktober ook rijden in Rotterdam en Den Haag.

NS en de samenwerkende Nederlandse taxibedrijven (NST) hebben daarover gisteren een principebesluit genomen. In Utrecht, Arnhem en Delft is het overleg over invoering van de treintaxi nog gaande. Beide bedrijven moeten nog met de gemeenteraden van de steden overleggen over de noodzakelijke infrastructurele voorzieningen. De treintaxi rijdt al in zestig steden en tweehonderd omliggende kernen. In Rotterdam gaat de treintaxi vanaf het Centraal Station naar de wijken Zuid, Centrum en Noord en vanaf het station Alexander naar Ommoord en Capelle aan de IJssel. In Den Haag en Scheveningen kunnen treinreizigers van en naar het Centraal Station rijden. Ook in Amstelveen gaat op 1 oktober de treintaxi rijden vanaf station Amsterdam Zuid-WTC.