Offensief RAF verwacht door inlichtingendienst

Door onze correspondent BONN, 28 JUNI. De Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF) beraamt moordaanslagen op de Duitse minister van financien, Theo Waigel, en de staatssecretarissen Horst Kohler (financien) en Dieter Kastrup (buitenlandse zaken).

Dit meldt het dagblad Die Welt vanmorgen. De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst zou over inlichtingen beschikken dat de RAF volgende maand zulke aanslagen wil uitvoeren. Gevangen RAF-leden zouden daartoe “signalen” naar medestanders gegeven hebben. Vorige maand werd bekend dat een aantal RAF-advocaten ervan wordt verdacht boodschappen uit gevangenissen naar buiten te brengen. Gevangen leden van de “harde kern” van de RAF voeren al geruime tijd actie om in een gevangenis te worden bijeengebracht. Waigel heeft zich daartegen enkele keren in het openbaar uitgesproken. Een ander motief voor een aanslag zou liggen in Waigels verantwoordelijkheid voor de Duitse bijdrage in de kosten van de Golf-oorlog.