Italie zet soldaten in als suppoosten tijdens vakanties

ROME, 28 JUNI. Het Italiaanse leger wordt ingezet om het dreigende personeelstekort in de musea tijdens de vakantieperiode op te vangen.

Volgens een akkoord hierover tussen de ministeries van cultuur en van defensie zullen ongeveer 2500 dienstplichtigen worden ingezet als suppoosten, bewakers en op andere plaatsen waar een tekort aan mensen dreigt te ontstaan. Het is de bedoeling dat de eersten van hen op 15 juli aan de slag gaan. De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat musea in de zomermaanden hun deuren moeten sluiten omdat er teveel personeel op vakantie is. Onder andere in de Uffizi in Florence, maar ook op veel andere plaatsen, dreigt het personeelstekort alarmerende vormen aan te nemen. De maatregel is mede mogelijk gemaakt door de steun van premier Andreotti, die ook cultuur onder zijn hoede heeft genomen toen de ministers van de Republikeinse partij zich in april terugtrokken uit zijn nieuwe kabinet.