HAL koopt 11 procent Fugro van IHC Caland

Niet bekend

IHC Caland (energiewinning en toelevering aan de olie-industrie) verkocht al begin deze maand 8 procent van haar deelneming in Fugro aan Nationale Nederlanden. IHC Caland is uit Fugro gestapt in verband met de concentratie op kernactiviteiten. Verder heeft het ingenieursbureau nieuwe aandelen geplaatst bij de Nederlandse Participatie Maatschappij NPM, die daarmee een belang heeft verworven van 6 procent. Na de nu aangekondigde transactie is 40 procent van de aandelen Fugro in handen van het personeel, 10 procent zit bij de Maatschappij voor Industriele Projecten, 8 procent bij Nationale-Nederlanden, 25 procent bij Heidemij, 11 procent bij de HAL en 6 procent bij NPM. Fugro-McClelland is een groot ingenieursbureau op het gebied van bodemonderzoek, landmeetkunde, funderingsadviezen en milieustudies. Tot de groep, die haar hoofdkantoor heeft in Leidschendam, behoren circa 30 werkmaatschappijen verspreid over de hele wereld. Er werken bijna 1500 mensen bij het ingenieursbureau. HAL Holding heeft sinds 1988 deelnemingen verworven in baggeraar Boskalis (40 procent), rederij Anthony Veder (42,5 procent) en onlangs in de Amerikaanse oliemaatschappij Pacific Northern Oil (80 procent). (VO) Bank Paribas heeft haar pakket van ruim 36 procent in IHC Caland geplaatst bij een groot aantal institutionele beleggers uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italie. Vorige week maakte IHC Caland bekend dat Bank Paribas op 5 procent na al haar aandelen in het off shore bedrijf wilde verkopen. Naar nu blijkt heeft Bank Paribas haar hele belang van de hand gedaan. De beleggers hebben 54,50 gulden per aandeel betaald. Het pakket van Paribas heeft ongeveer 117 miljoen gulden opgebracht.