Onvolmaakte travestie

Nobody's Perfect. Regie: Robert Kaylor. Met: Chad Lowe, Gail O'Grady, Robert Vaugh, Vitas Gerulaitis. In: 20 theaters.

Het is een van de fameuze slotzinnen van een film, uitgesproken in Some Like It Hot door Joe E. Brown tegen de door hem aanbeden Jack Lemmon in travestie, na diens bekentenis dat ze eigenlijk een man is: Nobody's Perfect. De in Hollywood actieve Deense producent Just Betzer bedacht het als titel voor een goedkope tienerfilm, die stuitende adolescentenhumor en dito stompzinnigheid paart aan bewonderenswaardige producentenhandigheid. Men neme een weinig bekende, maar bekwame regisseur van documentaires en minstens een min of meer gerenommeerde onafhankelijke speelfilm, die wel eens een commercieel succesje zou willen boeken (Robert Kaylor); omdat bakvissenidool Rob Lowe te duur is, kies je zijn sprekend op hem lijkende jongere broertje Chad uit voor de hoofdrol. Vervolgens laat je een scenario schrijven over een verlegen eerstejaarsstudent, die voortdurend opzij geduwd wordt door de atletische verloofde van een begeerde blonde stoot. De clou valt simpel samen te vatten: jongen verkleedt zich als meisje om onbereikbare geliefde te kunnen benaderen. Hij haalt haar tennisteam en wordt zelfs haar kamergenote. Dan betrapt ze hem een keer in de verkeerde plashouding, zet hem de deur uit en valt in de slotscene toch in zijn armen. De producent engageert vervolgens Robert Vaughn als dokter en tennisspeler Vitas Gerulaitis als coach in miniscule gastrolletjes en verkoopt de film grif over de hele wereld. Als het een beetje wil zomeren komen de jongelui hier net zo hard naar de bioscoop gerend als ze in Belgie al deden, en anders is er altijd nog de videomarkt. Niemand is volmaakt en een kinderhand gauw gevuld.