Lloyd's lijdt eerste verlies in 21 jaar

Lloyd's of London, de grootste verzekeringsorganisatie ter wereld, heeft bekend gemaakt dat over het verzekeringsjaar 1988 een verliezen zijn geleden door haar gezamenelijke leden ter grootte van 510 miljoen pond (bijna 1,7 miljard gulden).

Dit is het eerste verlies in eenentwintig jaar. Ook over de volgende twee verzekeringsjaren 1989 en 1990 worden verliezen verwacht. De schadeverzekeringsbranche heeft al enige jaren te kampen met uitzonderlijk hoge schadeposten, zoals de oktoberstormen in Europa in 1987, de Piper Alpha explosie, de orkaan Hugo, opnieuw zware stormen in 1990, de Alaska-olieramp met de tanker Exxon Valdez, asbest-schadeclaims in de VS. Over het jaar 1988 is totaal 577 miljoen pond gereserveerd om uit te betalen op de verwachte schadeclaims. De leden van Lloyd's zijn verenigd in ongeveer 400 zogenaamde syndicaten. Deze syndicaten laten hun zaken behartigen door een assurantieagent.