Corrupte sous-chef vreemdelingenpolitie

HAARLEM, 27 JUNI. Een voormalige medewerker van de vreemdelingenpolitie in de Haarlemmermeer is gisteren wegens corruptie veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

De 45-jarige man heeft toegegeven dat hij in 1989 verscheidene keren steekpenningen heeft aangenomen in ruil voor verblijfsvergunningen. De man, die plaatsvervangend chef was, moet 7.000 gulden betalen aan de staat. De rechtbank gaat ervan uit dat hij dit bedrag aan de handel in verblijfsvergunningen heeft verdiend. De officier van justitie hield het twee weken geleden tijdens de strafzitting op een winst van 21.000 gulden. De officier eiste toen een gevangenisstraf van negen maanden waarvan drie voorwaardelijk. De straf is lager uitgevallen omdat de rechtbank er rekening mee heeft gehouden dat de man op staande voet is ontslagen.