Newtron krijgt belang Ordina toch in handen

AMSTERDAM, 26 JUNI. Het Amsterdamse automatiseringshuis Newtron kan het belang van 35 procent in softwarehuis Ordina Beheer toch van World Software Group (WSG) en Noro Nederland overnemen. Het voor vanochtend aangekondigde kort geding heeft Newtron ingetrokken “omdat over het verschil van mening overeenstemming is bereikt”.

Volgens een persbericht dat Newtron gisteren publiceerde was er tussen de partijen verschil van inzicht gerezen over “een aantal technische modaliteiten”. “Er was een klein geschil over de technische afhandeling. Eigenlijk is de affaire buiten alle proporties gebracht”, verklaarde in een reactie bestuurslid N. Aka. Waarom er dan een kort geding aan de pas moest komen om tot overeenstemming te komen over de “technische voorwaarden”, wilde zij niet verklaren. “Het was schijnbaar noodzakelijk om maatregelen te nemen”. Vorige week donderdag maakte Newtron nog bekend enige grote aandeelhouders van Ordina uit te kopen. Newtron verhoogt daarmee zijn belang van 57 naar ongeveer 90 procent.