Ludwig toont in Zwitserland eindelijk zijn sprinttalenten

ROTTERDAM, 26 JUNI. Peter Post twijfelde in de Ronde van Zwitserland openlijk aan de sprintcapaciteiten van zijn renner Olaf Ludwig. De Olympische kampioen van Seoul debuteerde vorig seizoen opvallend bij de profs, maar kwam dit jaar nauwelijks aan winnen toe. Gisteren liet de voormalige Oostduitser zien wel degelijk nog over een vlammend eindschot te beschikken. Ludwig won in Geneve de zevende etappe van de Ronde van Zwitserland.

De Belg Luc Roosen bleef leider in het algemeen klassement. De Belg Etienne de Wilde waagde na 140 kilometer een vluchtpoging. Veertig kilometer later werd de koploper ingehaald door elf coureurs, onder wie Ludwig en de Nederlander Lammerts. Ludiwg vocht in de straten van Geneve met succes een duel uit met Etienne de Wilde en Sean Yates. In de Spaanse Ronde van de Mijnvalleien toonde John Talen dat hij ook kan sprinten. De gangmaker van superspurter Jean-Paul van Poppel liet gisteren in de openingsrit achttien medevluchters achter zich. Talen, eerder succesrijk in de tweede rit van de Dauphine Libere, verdedigde in de avonduren in een criterium over 58 kilometer zijn leiderspositie door als vierde te eindigen.