Jurgen Kohler

Juventus heeft zich verzekerd van de diensten van de Duitse international Jurgen Kohler (25).

Met de transfer van Bayern Munchen naar de Italiaanse topclub is een bedrag van twaalf miljoen gulden gemoeid. Kohler heeft Bayern met juridische stappen gedreigd als zijn contract, dat doorliep tot '93, niet zou worden ontbonden. Inter Milaan versterkte zich ook met een Duitser, de vierde in de selectie. Oliver Bierhoff van de Oostenrijkse eerste-divisieclub Austria Salzburg tekende een contract bij de winnaar van UEFA-beker. Hij werd afgelopen seizoen met 23 treffers tweede op de Oostenrijkse topscorerslijst. Bierhoff speelde eerder voor Hamburger SV. Olympique Marseille heeft Dragan Stojkovic na een seizoen voor dertien miljoen gulden verkocht aan Verona. De Joegoslavische international was een groot deel van het seizoen geblesseerd. Marc van der Linden speelt de komende twee seizoenen bij AA Gent. De aanvaller kwam afgelopen jaar uit voor Anderlecht, maar zat de meeste tijd op de bank.