Huiszoekingen na fraude met lege bv's

ASSEN, 26 JUNI. Op 40 verschillende plaatsen heeft de politie gisterochtend huiszoekingen verricht, waarbij de administratie in beslag is genomen van lege besloten vennootschappen waarmee is gefraudeerd.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het zwaartepunten van het onderzoek ligt in Drenthe. Volgens officier van justitie mr. J. de Valk in Assen kochten de bv's goederen op die werden doorgesluisd zonder dat ze werden betaald. Het vermoeden bestaat dat sprake is van een netwerk van bv's die met elkaar in verbinding stonden. Veel bv's zouden alleen zijn opgericht om goederen te kopen, waarna ze zich failliet lieten verklaren, nadat de goederen waren 'doorverkocht' aan een andere bv. Op die manier kon de leverancier nergens verhaal halen. Om welke goederen het gaat is nog onduidelijk evenals het geldbedrag dat er mee gemoeid is.