Schwarzkopf wil hulp bij schrijven van dure memoires

WASHINGTON, 25 JUNI. De Amerikaanse opperbevelhebber van de geallieerde troepen tijdens de Golfoorlog, generaal Norman Schwarzkopf, is met spoed op zoek naar een schrijver die he kan bijstaan bij het schrijven van zijn memoires.

Het afgelopen weekeinde werd bekend dat de generaal een contract heeft gesloten met de New-Yorkse uitgeverij Bantam om zijn herinneringen te publiceren. Beide partijen wilden niet onthullen hoeveel geld er met het contract is gemoeid, maar volgens uitgeverskringen in New York bedraagt Schwarzkopfs beloning vijf miljoen dollar. Sommigen zeiden te betwijfelen of Bantam er verstandig aan heeft gedaan om een dergelijk hoog bedrag te bieden omdat de herinnering aan de Golfoorlog tegen de tijd dat het boek verschijnt, vermoedelijk over twee jaar, aanzienlijk minder scherp zal zijn.

Schwarzkopf zal zich pas serieus aan zijn memoires kunnen gaan wijden, wanneer hij in september met pensioen gaat. De 56-jarige vier-sterren generaal werd gisteren alvast medisch gekeurd, een normale procedure voor militairen die op het punt staan hun actieve loopbaan binnen de strijdkrachten te beeindigen. (Reuter, AP)