Platform wil export energie bevorderen

Minister Andriessen van economische zaken heeft gisteren het energie-export platform 'Energy and Environment Netherlands' genstalleerd.

Doel ervan is de bevordering van de uitvoer van produkten die te maken hebben met energie en - voor zover daarmee samenhangend - milieu.

Voorzitter van het platform wordt voormalig Shell-topman drs. H. Hooijkaas. Deelnemens zijn naast EZ de Samenwerkende Elektriciteits-prodtiebedrijven (SEP), Gasunie, de energiedistributiesector, de federatie van metaalwerkgevers FME, de Industriele Raad voor Oceanologie (IRO), de Industriele Raad voor Energie- en Milieutechnologie (IREM) en het Energie-onderzoekcentrum Nederland (ECN). De dagelijkse leiding is toevertrouwd aan Ir. N. van der Kleij, afkomstig van ECN.

Aanleiding tot de oprichting van het platform zijn de politieke en economische ontwikkelingen in Oost- en Centraal Europa. Vr individuele bedrijven is het moeilijk slagvaardig in te spelen op de veranderende situatie daar.