Directeur van DAF stapt over naar Nedlloyd

ROTTERDAM, 25 JUNI. Nedlloyd heeft een opvolger gevonden voor drs R.B. Lenterman die per 1 februari als financiele man in de raad van bestuur van het Roterdamse transportconcern vertrok. Nedlloyd wil drs H.H. Meijer per 1 oktober in de raad van bestuur o, verantwoordelijk voor financien en a. De ondernemingsraad is hierover om advies gevraagd. Dit heeft Nedlloyd vanmorgen bekend gemaakt.

Meijer (47) is sinds 1985 lid van de raad van bestuur van vrachtwagenfabrikant DAF. Bij DAF heeft hij ook de financiele portefeuille onder zich. Meijer was voorheen werkzaam bij achtereenvolgens voedingsconcern Wessanen, chemiebedrijf Akzo en staalconcern Hoogovens.

DAF heeft nog geen opvolger voor Meijer gevonden. De raad van commissarissen van het bedrijf uit Eindhoven heeft de vacature nog in beraad, zo zei een woordvoerder vanmorgen. Nedlloyd heeft indertijd geen andere verklaring aan het vertrek van Lenterman gegeven dan dat hij zelf verkoos zijn werkzaamheden te willen beeindigen. Als tijdelijk opvolger van Lenterman werd drs L. van Zwol vanuit e raad van commissarissen in de raad van bestuur van het verlies lijdende Nedlloyd benoemd. Maar die moest al snel vanwege gezondheidsredenen terugtreden. Inmiddels is Van Zwol weer teruggekeerd in de raad van commissarissen.

Nedlloyd wordt op het ogenblik belaagd door de Noor Torstein Hagen. die vertegenwoordigt een belang van 23 procent. Hij wil daarmee meer invloed krijgen op het beleid bij Nedlloyd. Hij eist daartoe onder meer drie commissarisplaatsen, waarvan een voor hemzelf. Om zijn wensen kracht bij te zetten ondernam Hagen samen met de Vereniging van Effectebezitters een actie die tot afkeuring van de jaarrekening leidde.