Bekentenis in moordzaak vader van verdwenen meisje

BARNEVELD, 25 JUNI. De 20-jarige Hagenaar die vorige week woensdag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op zijn 33-jarige stadgenoot D.W. Willard, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Dit heeft de politie van Barneveld vanmorgen bekendgemaakt. De man heeft bekend Willard naar het bosgebied Boeschoten te hebben gelokt, waar deze in de nacht van 4 op 5 juni werd doodgeschoten.

Tegen een andere verdachte bestaan volgens de politie “ernstige verdenkingen” dat ook hij bij de moord betrokken is geweest. Beiden hebben verklaard dat zij geruime tijd goed bevriend zijn geweest met Willard, maar dat de laatste tijd grote problemen waren ontstaan in de persoonlijke verhoudingen.

Over het verloop van het verhoor wilde politie geen nadere mededelingen doen. Wel is gebleken dat de moord op Willard niets te maken heeft met de verdwijning van zijn dochtertje Michelle in 1985, aldus de politie. Het meisje woonde toen bij haar gescheiden vader in Den Haag. Haar verdwijning was aanleiding tot een stroom geruchten varierend van moord tot verkoop naar Spanje voor een bedrag van 20.000 gulden. De vader heeft altijd gezegd niet te weten waar zijn dochtertje zich bevond.

Een 17-jarige inwoonster van Den Haag die vrijdag werd aangehouden in verband met de moord op Willard is na verhoor in vrijheid gesteld.

Volgens de politie heeft ze geen aandeel gehad in de moord. Maar wel wordt tegen haar proces-verbaal opgemaakt wegens heling.