Adriaan Paulen Memorial slaat een nieuwe weg in

De Adriaan Paulen Memorial, de enige atletiekwedstrijd van allure in Nederland, die vanavond vanaf zes uur in het Fanny Blankers-Koen stadion in Hengelo wordt gehouden is dit jaar een nieuwe weg in geslagen.

Met - sinds januari - een meeting director in vaste dienst is gekozen voor professionalisering. “We streven naar een bedrijfsmatige aanpak, waarbij het doel is zo snel mogelijk bedrijfsresultaat te boeken in de vorm van het verkrijgen van de Grand Prix status”, zegt de nieuwe directeur Henrik Meis. Om dat te bereiken heeft de Paulen Memorial zich verzekerd van de steun van Twentse captains of industry. Met een budget van 1,1 miljoen gulden heeft atletenmanager Jos Hermens een vooral in de breedte sterk internationaal deelnemersveld samengesteld van wie de Amerikanen Calvin Smith en Dennis Mitchell (100 meter), de Keniaan Paul Ereng (800 meter), de Marokkaan Said Aouita (1500 meter), Dietman Haaf en Robert Emmian (verspringen), de Duitse Katrin abbe (100 meter) en haar landgenotes Heike Henkel (hoogspringen) en Sigrud Wodars (800 meter) de bekendsten zijn. Van Nederlandse zijde komen onder anderen Erik de Bruin (discus), Marti ten Kate (10.000 meter) en Ellen van Langen (800 meter) in actie.