Volleybal

Het Braziliaanse volleybalteam heeft de kansen de finale te bereiken van de World Volleybal League, nog steeds in eigen handen.

De Zuidamerikanen, die vorige week twee keer in eigen huis verloren van Nederland, wonnen dit weekeinde in eigen land tweemaal van Frankrijk. Na de 3-0 zaterdag in het eerste duel werd het gisteren 3-1. De Brazilianen staan derde i de poule met acht punten uit tien wedstrijden en kunnen zich geen misstap meer veroorloven. Cuba, dat dit weekeinde twee keer won van Canada, staat eerste met twintig punten uit tien duels. Nederland, dat alleen nog van Cuba verloor, is tweede met twaalf uit acht. Komend weekeinde treft Oranje in Amsterdam twee keer Canada. In de andere groep staat de deelname van de Sovjetunie en Italie aan het finale-weekeinde in Japan al vast.