Ruzie om actie tegen mishandeling van kinderen

ROTTERDAM, 24 JUNI. De Buro's Vertrouwensarts inzake Kindermishandeling trekken zich terug uit de landlijke campagne tegen kindermishandeling die na de zomer van start gaat. De campagne is een gezamenlijk initiatief van alle organisaties die met kindermishandeling te maken hebben.

Directeur H. Mourits van de Landelijke Stichting Buro's Vertrouwensarts inzake Kindermishandeling (LSBVK) vindt dat er te winig mogelijkheden zijn kinderen te helpen. De LSBVK verwacht dat er als gevolg van de campagne 1.000 extra meldingen bij de buro's binnen zullen komen. Over 1989-90 kwamen ruim 8.000 meldingen binnen.

De LSBVK heeft bij WVC herhaaldelijk om meer geld gevraagd om de te verwachte stijging van het aantal meldingen te kunnen verwerken, maar het ministerie weigert om voor 1991 met extra geld over de brug te komen.

M. Cornelissen, hoofd van het bureau dat de campagne tegen kindermishandeling organiseert betreurt het dat de Vertrouwensartsen uit de organisatie stappen. De campagne zal echtergewoon doorgaan.