Robein heeft 5 pct belang in Van der Hoop Effectenbank

De kleine levensverzekeraar Robein Leven uit Den Haag is nog steeds in de markt voor het verkrijgen van een “aanmerkelijk belang” in een commissionairshuis.

Daarmee wil de onderneming de Robein Effectenpolis stimuleren. Gdacht wordt ook aan samenwerking met een andere levensverzekeraar zegt Robein-directeur Reintjens.

In 1990 heeft de verzekeraar een belang van vijf procent genomen in Van der Hoop Effectenbank. De verkoop van Robein koopsompolissen steeg 111 procent van 31 miljoen gulden naar 65 miljoen gulden. Het totale premie-inkomen groeide met 60 procent van 67 miljoen naar ruim 107 miljoen gulden. De winst daalde met 700.000 gulden naar 2,9 miljoen gulden. Het verzekerde kapitaal steeg met dertig procent tot 1,02 miljard gulden. Op de beleggingen werd 11,7 miljoen gulden verlies geleden.