Nieuwe fusieclub speelt in Dordrecht

ROTTERDAM, 24 JUNI. Wat SVV in twee maanden met Feyenoord niet lukte, kreeg de club met Dordrecht '90 binnen twee dagen voor elkaar. De clubs gaan samen. Omdat SVV zaterdag thuis in het tweede promotie-degradatieduel tegen NAC gelijk speelde (1-1) na de eerste wedstrijd in Breda met 4-1 te hebben gewonnen, komt SVV-Dordrecht '90 volgend seizoen in de eredivisie uit.

Vorige week woensdagavond bereikten de voorzitter van beide clubs, autoverkoper John van Dijk (SVV) en lijm- en kitfabrikant Kees den Braven (Dordrecht '90) al in principe overeenstemming over een fusie voor het geval het samengaan van Feyenoord en SVV niet zou doorgaan.

Vrijdag, nadat de besprekingen met Feyenoord op niets waren uitgelopen, werd de fusie met Dordrecht '90 onmiddellijk bekrachtigd.

Zaterdagmorgen ging het sectiebestuur van de KNVB onder voorwaarden met de bundeling akkoord. Volgens Den Braven zou de fusie ook zijn doorgegaan als SVV zich niet had gehandhaafd in de eredivisie.

De combinatie zal zijn thuisH)wedstrijden spelen in Dordrecht, omdat het stadion van SVV niet geschikt is voor eredivisievoetbal. Dat was ook de eerste reden dat de Schiedamse club zijn thuiswedstrijden afgelopen seizoen in de Kuip heeft gespeeld. De huidige trainer van SVV, Dick Advocaat, wordt trainer van de nieuwe club; de trainer van Dordrecht '90, Hans Verel, krijgt de functie van manager.

Alle spelers van beide clubs gaan in principe over naar de combinatie. Dt zou een selectie opleveren van circa 35 spelers. Omdat Den Braven (hoofdsponsor en voorzitter van de nieuwe club) en Van Dijk (co-sponsor en vice-voorzitter) dit “iets te veel van het goede vinden” zal een deel van de voetballers worden verkocht of verhuurd.

Marcel van der Net heeft al overeenstemming bereikt over een transfer naar FC Utrecht; Jos Luhukay gaat naar RKC. De opbrengst van de spelersverkopen zal niet terugvloeien naar Van Dijk naar worden geherinvesteerd in de club.

SVV Dordrecht '90 zal in zijn eerste seizoen kunnen werkenmet een begroting van zo'n 3,5 miljoen gulden, zegt Van Dijk. Hijzelf staat borg voor ongeveer een miljoen gulden aan sponsorgelden, Den Braven zorgt voor ruim een miljoen aan sponsorbijdragen. Daarbij komen ook nog eens de recetttes (5 a 6 ton) en tv-inkomsten (3 ton).

Van Dijk heeft zich bereid verklaard de vordering van 450.000 gulden die hij nog heeft op de amateurclub SVV, onder bepaalde voorwaarden kwijt te schelden. Verder blijft hij optreden als sponsor va de Schiedamse amateurs.