Navratilova klaar voor Wimbledon

EASTBOURNE, 24 JUNI. Martina Navratilova is klaar voor Wimbledon. De 34-jarige speelster won zaterdag voor de tiende keer in haar loopbaan het toernooi van Eastbourne. In de eindstrijd versloeg ze Arantxa Sanchez-Vicario in iets meer dan een uur met 6-4 6-4. De zege van Navratilova was de 156ste in haar carriere, een minder dan het record van Chris Evert. Op Wimbledon kan ze bij een succesrijke verdediging van haar titel Evert evenaren. Navratilova had een trage start op het gras van Eastbourne. Ze raakte met 1-4 achter voordat ze de precisie vond in haar vollies en passeerslagen.

Navratilova, die door het wegvallen van Seles als derde geplaatst is voor Wimbledon, kreeg daarna de partij onder controle. Ze won vijf games op rij. Sanchez-Vicario liet zich evenwel niet ontmoedigen. In de tweede set verdedigde de kleine Spaanse zich dapper, maar niet voldoende. De winnares van de Open Franse kampioenschappen in 198 moest uiteindelijk buigen.

Navratilova zag de toernooizege in Eastbourne als een goed voorteken. “Meestal als ik had gewonnen op Eastbourne, of de finale had bereikt, zegevierde ik ook op Wimbledon”, zei Navratilova na afloop. Zij is in het bezit van negen overwinningen op Wimbledon, een ongeevenaard aantal. Sanchez-Vicario, die de eindstrijd zonder een set te verliezen had bereikt, was niet teleurgesteld na de nederlaag. “Deze partij geeft mij veel vertrouwen voor Wimbledon. Het belangrijkste is dat ik meer plezier dan ooit heb gekregen met het spelen op gras.”

De Joegoslaaf Goran Ivanisevic won het toernooi van Manchester. Hij versloeg Pete Sampras in twee sets: 6-4 6-4. Met deze zege waarschuwde Ivanisevic zijn concurrenten voor Wimbledon. De Joegoslaaf, als tiende geplaatst voor het toernooi in Londen, serveerde Sampras in 44 minuten af en sloeg tien aces.

In de eerste set verloor Ivanisevic slechts vier punten op zijn eigen service, drie door dubbele fouten. In het begin van de tweede werd Sampras door zijn tegenstander overrompeld. “Ik ben zeer tevreden.

Mijn service was prima en ik miste geen enkele volley.''

In Genua veizelde Carl-Uwe Steeb zijn zelfvertrouwen op voor de confrontatie met zijn landgenoot Boris Becker, morgen in de eerste ronde van Wimbledon. De nummer 75 van de wereldranglijst bereikte in de Italiaanse stad voor de vijfde keer in zijn loopbaan de eindstrijd van een Grand Prix-toernooi. De Spanjaard Jordi Arrese, met het plaatsingsnummer drie vier plaatsen hoger ingeschat dan zijn tegenstander, legde het in twee sets af: 3-6 4-6.