Madagascar: troepen tegen oppositie

ANTANANARIVO, 24 JUNI. De regering van Madagascar heeft zaterdag extra veiligheidstroepen ingezet in de straten van de hoofdstad Antananarivo om de massale protestdemonstraties tegen president Didier Ratsiraka in toom te kunnen houden.

Dagelijks gaan nu al twee weken lang tienduizenden tegenstanders van de president de straat op. Hun aantal liep vorige week op tot het record van dagelijks 250.000 . De veiligheidstroepen werden ingezet nadat premier Victor Ramahatra had verklaard dat de regering geen relletjes en moeilijkheden op de straat zal dulden.

De coalitie van oppositiegroepen eist politieke hervormingen en verlangt het aftreden van president Ratsiraka. De oppositie heeft vorige week een soort van alternatieve regering in het leven geroepen.

Premier Ramahatra noemde de alternatieve regering illegaal en zei dat de oppositieleiders er om vervolgd zouden kunnen worden (AFP, Rueter)