Luchtvaartmarkt in langzaam herstel

De Europese luchtvaart, verenigd in de Association of European Airlines (AEA), meldt een traag herstel van het vliegvervoer dat aarzelend recupereert van de Golfoorlog.

Cijfers gepubliceerd in een rapport van deze luchtvaartorganisatie laten zien dat het vervoer in april gemiddeld 12,8 procent onder dat van april 1990 uitkwam. In maart was die achterstand nog 14,2 procent.

Tegelijkertijd publiceerde de te Geneve gevestigde International Air Transport Association (IATA) gegevens waaruit blijkt dat over de hele wereld het passagiersvervoer van de tweehonderd bij die organisatie aangesloten leden in april elf procent lager was dan dat in april 1990. Dit is een lichte verbetering ten opzichte van veertien procent daling die over de eerste drie maanden van het jaar werd gerapporteerd. Over maart was de teruggang ten opzichte van een jaar eerder vijftien procent, over februari zesentwintig procent en over januari zes procent.