Helikopterpiloot raakt de weg kwijt

ROTTERDAM, 24 JUNI. Een 30-jarige Britse helikopterpiloot is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond hal twee op een parkeerplaats bij een pompstation langs de snelweg Rotterdam-Den Haag in de omgeving van Pijnacker geland.

Hij was verdwaald. De Brit bleek nog maar een week in het bezit te zijn van zijn brevet en had pas 35 vlieguren achter de rug. Hij zei de helikopter te hebben gehuurd. Een vergunning voor het maken van nachtvluchten had hij niet. Hij is vrijdagavnd rond 11 uur Nederlandse tijd in Engeland opgestegen en was van plan om elders in het land een Porsche te gaan kopen. Na een paar uur vliegen besloot hij te dalen.

Toen hij lichtjes zag, zette hij zijn toestel aan de grond. De man was de man stomverbaasd dat omstanders hem in het Nederlands aanspraken.

De dienst luchtvaartonderzoek stelt samen met de Britse autoriteiten een onderzoek in.