Helft finale KNVB-beker moet opnieuw

UTRECHT, 24 JUNI. De tweede helft van de KNVB-bekerfinale tussen Feyenoord en BVV Den Bosch, die op 2 juni in de Kuip eindigde in een 1-0 overwinning voor de Rotterdamse club, moet op neutraal terrein worden overgespeeld. De stand bij de hervatting is bepaald op 1-0. Dit heeft de vice-president van de Utrechtse rechtbank, mr. H. F. M. Hofhuis, vanochtend bepaald in het kort geding dat BVV Den Bosch had aangespannen tegen de KNVB.

De voetbalbond moet op straffe van een dwangsom van vijfhonderdduizend gulden binnen tien dagen de uitslag van de finale ongeldig verklaren en voor de aanvang van de competitie '91-'92 een nieuwe plaats, datum en tijdstip aanwijzen. Alleen als de Europese voetbalbond UEFA na 30 juni geen inschrijvingen meer accepteert voor het Europese bekertoernooi, is de KNVB ontheven van die verplichtingen.

De slotfase van de bekerfinale werd verstoord doordat supporters van Feyenoord bij herhaling het veld betraden. Mr. Hofhuis concludeert in zijn vonnis de BVV Den Bosch hierdoor is benadeeld.